2021 Yılı İçin En İyi 20 Ücretsiz Font

Hakan Ertan
2 min readMar 19, 2021

Sürekli değişen, kendini yeniden tanımlayan ve icat eden unsurlarla ilgilendiklerinden Grafik Tasarımcılar, İllüstratörler ve Web Tasarımcılar trendler hakkında sürekli olarak güncel kalmaya ihtiyaç duyarlar. Sektördeki gelişmelerden bir tasarımcı olarak haberdar değilseniz, tasarımlarınız modası geçmiş gibi görünebilir veya modern grafik tasarım stili bağlamıyla uyuşmayan bir hale gelebilir.

Tipografi tasarımın en önemli unsurlarından bir tanesidir. Her yıl farklı tarzlardaki tasarımcılar tarafından dönemin ihtiyaçlarına uygun fontlar tasarlanır. Bu fontlar Tasarımcıların müşterileri için mümkün olan en iyi ve en heyecan verici afişler, reklamlar, logolar ve hatta sosyal medya içerikleri yaratmasına yardımcı olurlar. Tasarımcılar meslektaşlarıyla rekabet ederken yeni fontlar barındıran, ücretsiz geniş bir font arşivine sahip olmak önemli bir avantaj sağlar. DesignGost olarak 2021 yılında kullanmanız için ücretsiz 20 font derledik. Tüm listeyi aşağıda bulabilirsiniz.

Leafy

Leafy, fırça izi tarzında el yazısı grubuna giren, 95 karakterden oluşup, tüm temel glyphs şekillerini içeren çok yönlü kullanım potansiyeli barındıran bir font. Fırça izleri Leva Mezule tarafından hazırlanıp Krisjanis Mezulis tarafından bir araya getirilerek fontlaştırılan Leafy, temelde bireyselliği temsil eden bir yazı tipi.

Playfair Display

Playfair Display, 2011'de Claus Eggers Sørensen tarafından tasarlanan açık kaynaklı serif tarzı bir font. Yüksek kontrastlı serif içermesi, bu fontu modern kategorisine daha çok yaklaştırıyor. Tasarım olarak on sekizinci yüzyılın ortalarından sonlarına kadar olan yazı tiplerinden etkilenen Playfair başlıklar için mükemmel bir yazı tipi örneğidir.

Cheque

Cheque, Mirela Belova tarafından öğrenci projesi olarak tasarlanan bir font. Fakat daha sonra gelişerek tam potansiyeline ulaştı ve şimdi muhteşem bir font olarak tasarımlara heyecan katıyor. Geometrik şekillere dayanan vintage görünümlü Cheque, başlıklar veya özgün tasarımlar için kullanıldığında en iyi şekilde kendini gösteriyor. Regular ve Black alternatifleri olan bu fontu hem kişisel hem de ticari projeler için ücretsiz kullanılabilirsiniz.

Makalenin devamını aşağıdaki linkte okuyabilirsiniz.

https://www.designgost.com/makale/2021-yili-icin-en-iyi-20-ucretsiz-font

--

--